Goed materiaal werkt beter

Pictio maakt lesmateriaal met verdiepingen, zodat het past bij het niveau van uw leerlingen. Centraal bij alle Pictio lesmateriaal staat dat een brug wordt geslagen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

De brug tussen onderwijs en bedrijfsleven

Wat houdt dat in, brug tussen onderwijs en bedrijfsleven? In de Pictio lesbrieven bijvoorbeeld worden praktijksituaties van een bedrijf of instelling beetgepakt. Voor de leerling volgen daar een of meer opdrachten uit. Dat kunnen opdrachten zijn voor de profielen C&M, M&O, N&G en/of N&T. Deze praktijkaanpak is in alle onderdelen van Pictio terug te vinden::

  • Modules  ( 8 )
  • Keuzethema's  ( 13 )
  • Lesbrieven  ( >20 )

Zelfstandig
BIj elk onderdeel hoort een inleidende PowerPoint of video, waarna de leerlingen zelfstandig verder kunnen door middel van online leerteksten, boek, video's en andere multimedia, opdrachten en eindopdrachten. U kunt een onderdeel afsluiten met een toets.


Inzicht
Vragen, oefentoetsen en toetsen kan de leerling op papier beantwoorden, maar ook online. In dat geval worden de antwoorden automatisch nagekeken zodat de leerling meteen zijn/haar cijfer. Alleen de inzichtvragen vergen enig nakijkwerk van uw kant. Op het docenten-dashboard geven rode, groene en gele indicatoren continu inzicht in de progressie van uw leerlingen, zie de schermafbeelding. Lees verder op de tabbladen 'LESMATERIAAL VAN PICTIO' en 'EINDTERMEN & METHODES'.

ICT
Computer Science is de overkoepelende naam voor de vakken Informatie en Communicatie Technologie en Informatica. Voor het gemak hanteert Pictio de verzamelterm ICT (zie hierover pagina 10 in het boek Pictio Computer Science).

Zoek eindtermen
De zoekfunctie 'Zoek eindtermen'  is nog niet actief en wordt op dit moment van informatie voorzien.

Regelmatig verschijnen er nieuwe lesbrieven. Bestaande lesbrieven worden waar nodig bijgewerkt om actueel te blijven. Op onze website vindt u steeds de laatste informatie.


Nieuws & Facebook

image description
Wordpress boek van Vincent Moll
image description
Pictio op bezoek bij Marktplaats
image description
Google Streetview van het pad af
image description
Bedrijfsleven laat kansen liggen
image description
Vijf redenen om met Game-based Learning te starten