Goed materiaal werkt beter

Pictio maakt lesmateriaal dat aangepast is aan het niveau van uw leerlingen. Centraal bij alle Pictio lesmateriaal staat dat er een brug wordt geslagen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

De brug tussen onderwijs en het bedrijfsleven

Pictio lesmateriaal slaat een brug tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Zo worden o.a. In de Pictio lesbrieven praktijksituaties van een bedrijf of instelling beetgepakt, waaruit voor de leerling een of meer opdrachten volgen. Opdrachten voor de profielen C&M, M&O, N&G en N&T.

Het Pictio lesmateriaal bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Modules  ( 8 )
  • Keuzethema's  ( 13 )
  • Lesbrieven  ( >20 )

BIj elk onderdeel hoort een inleidende PowerPoint of video, waarna de leerlingen zelfstandig verder kunnen door middel van online leerteksten, boek, video's en andere multimedia, opdrachten en eindopdrachten. U kunt een onderdeel afsluiten met een toets. Pictio hanteert Bloom's taxonomie en rubriceert vragen naar Kennis, Inzicht, Toepassing en Computational thinking.

Vragen, oefentoetsen en toetsen kan de leerling op papier beantwoorden, maar ook online. In dat geval worden zij automatisch nagekeken zodat de leerling meteen zijn/haar cijfer ziet. Alleen de inzichtvragen vergen enig nakijkwerk van uw kant. Op het docenten-dashboard geven rode, groene en gele indicatoren continu inzicht in de progressie van uw leerlingen, zie de schermafbeelding. Lees verder op de tabbladen 'LESMATERIAAL VAN PICTIO' en 'EINDTERMEN & METHODES'.

Regelmatig verschijnen er nieuwe lesbrieven. Bestaande lesbrieven worden waar nodig bijgewerkt om actueel te blijven. Op onze website vindt u steeds de laatste informatie.


Nieuws & Facebook

image description
Wordpress boek van Vincent Moll
image description
Pictio op bezoek bij Marktplaats
image description
Google Streetview van het pad af
image description
Armand Lejeune - Bedrijfsleven laat kansen liggen
image description
Vijf redenen om met Game-based Learning te starten