Bedrijfsleven laat kansen liggen

Bedrijfsleven laat kansen liggen

In het podcast-programma van SMART technology vertelt Armand Lejeune van Pictio over samenwerkingsmogelijkheden binnen havo en vwo met het bedrijfsleven.

audiolink: Pictio geïnterviewd door SMART tech

Armand Lejeune is hoofdredacteur bij Pictio en tevens ICT-docent op het Valuas College: "In het voortgezet onderwijs huizen op dit moment de ICT-talenten van de toekomst. Dat zijn leerlingen die uiteindelijk bij de ICT-bedrijven terecht kunnen komen en die nu al zo goed zijn, dat ze vanzelf komen boven drijven. Helaas laat het ICT-bedrijfsleven hier kansen schieten, want veel leerlingen zijn verkeerd of niet geïnformeerd over de toekomstmogelijkheden die de ICT-wereld te bieden heeft. Daardoor kiezen zij vaak een andere studie en komen zij uiteindelijk niet op de juiste plek terecht. Ik vind dan ook dat leerlingen, die talent hebben en voor wie de ICT-wereld aantrekkelijk kan zijn, al tijdens hun voortgezet onderwijsperiode kennis moeten maken met de onvoorstelbare mogelijkheden en uitdagingen die ICT-bedrijven te bieden hebben."

Maar hoe? "Gewoon door leerlingen kennis te laten maken met wat de bedrijven doen, want onbekend maakt onbemind! Het ICT bedrijfsleven moet zich veel meer realiseren dat men zich bekend moet maken; dat levert op de lange termijn heel veel op! Zo kun je bijvoorbeeld door je deuren nú open te stellen tekorten op de arbeidsmarkt voorkomen. De mogelijkheden daarvoor liggen voor de deur…"

 

Auteur: Pictio
Bron: Pictio
Naar het overzicht

De laatste nieuwsberichten

Resultaten van onderzoek onder 43 docenten die digital gaming toepassen in de VO-klas

UvA doet wetenschappelijk onderzoek 'game-based learning'

Vijf redenen om met Game-based Learning te starten