Andere aanpak

Pictio is multimediaal en zit dus bomvol video's, audio, foto's, demo's etc. En sociale media, bijvoorbeeld om iemand van een bedrijf live te interviewen. Verder zijn er natuurlijk leerteksten en ja: ook games! ​Zo'n andere aanpak past goed bij de maatschappij waarin we leven, want die verandert ook elke dag!

Je zult al snel merken ...
met Pictio wil je graag werken!

De les gaat leven!

Wat heeft dat nou voor zin ?

Ook al ben je er misschien niet mee bezig, er komt een moment dat je ergens gaat werken. En waarschijnlijk ga je eerst nog studeren. Omdat wij in een 'kennis economie' leven, is de kans groot dat je dingen met een computer moet doen. Zeker als je jong bent, wordt van je verwacht dat je 'alles' weet van computers. Sterker nog: op dag 1 krijg je een laptop in je hand gedrukt en die is letterlijk 'leeg'. Zoek het maar uit! Je moet zelf alle apps erop zetten, zelf verbinding maken met het bedrijfsnetwerk, zelf de koppeling met de e-mail server configureren enzovoort. Heb je dat eenmaal gedaan dan ga je met de apps aan het werk en opnieuw wordt dan van je verwacht dat je daarmee overweg kunt. Dat je gegevens kunt verzamelen en analyseren, dat je oplossingen weet te vinden, dat je kleine of grote apps kunt bouwen, enzovoort.

Daarom dus

Daarom leer je met Pictio dingen die je in de praktijk tegenkomt. Daarom ook werkt Pictio samen met bedrijven, dezelfde bedrijven waar je later misschien gaat werken! Zo regel je bijvoorbeeld de communicatie voor een team van hulpdiensten tijdens een ramp. En de volgende les 'zit' je op de bloemenveiling bloemen te veilen met behulp van een app die je zelf hebt (mee)ontwikkeld. In een andere les analyseer je spreadsheets om een schoenenzaak te helpen met een belangrijke beslissing. Je ontwerpt een automatische verkeerslichtinstallatie voor een druk kruispunt. Je gaat bit- en andere coins delven in de blockchain. Kortom, met Pictio leer je dingen die er écht toe doen, dingen uit de praktijk én de actualiteit. En dat heeft zin!

Online 

De meeste Pictio-opdrachten doe je samen met een of twee medeleerlingen, maar je kunt ook alleen aan de slag. Op school, of waar dan ook, overal waar je een computer hebt.

Pictio is net echt!

In de Pictio lesbrieven zul je veel namen van bedrijven tegenkomen. Met een aantal van die 'partner-bedrijven' heeft Pictio goed contact. Je kunt er bijvoorbeeld op bezoek gaan (in het echt of virtueel), of iemand van het bedrijf komt op je school voor een lezing of demonstratie, of beoordeelt je opdracht. Vraag je docent welke mogelijkheden er zijn! Staat jouw wens er niet tussen, laat het ons dan weten, wellicht kunnen we iets voor je regelen!

 

Pictio formule

Pictio bestaat uit lesmodules en keuzethema's. Daarnaast zijn er de lesbrieven. In de lesbrieven ga je aan de slag met opdrachten, die regelrecht uit het bedrijfsleven komen. De kern van elke opdracht is hetzelfde: je zorgt voor een oplossing! Pictio werkt daartoe samen met tal van partner-bedrijven in binnen- en buitenland.
 


Nieuws & Facebook

image description
Google Streetview van het pad af
image description
Bedrijfsleven laat kansen liggen

PICTIO OP YOUTUBE

In the spotlight: Flipping the classroom

In de ‘Omgedraaide Klas’ van 2020 wordt de klassikale instructie vervangen door individueel (huis)werk. Lessen worden online aangeboden en op school of thuis gevolgd. Zo wordt het ‘huiswerk’ al grotendeels op school en gezamenlijk gemaakt. Hierdoor wordt de lestijd efficiënter gebruikt.

Bekijk de 'Klas van 2020' video op YouTube