Andere aanpak

Pictio lesmateriaal is multimediaal van opzet, dus video’s, foto's, geluid, demo's en sociale media waarin je bijvoorbeeld een specialist live kunt interviewen. Verder zijn er natuurlijk leerteksten en ja: ook games! ​Zo'n andere aanpak past goed bij maatschappij waarin we leven, want die verandert ook elke dag!

Je zult al snel merken ...
met Pictio wil je graag werken!

De les gaat leven!

Wat heeft het voor zin om dit allemaal te leren?

Een veelgestelde vraag. Met Pictio leer je dingen die je in de praktijk tegenkomt. Daartoe werken de samenstellers van de lesstof nauw samen met bedrijven. Dezelfde bedrijven waar je later misschien gaat werken! Zo regel je de communicatie voor een team van hulpdiensten tijdens een ramp. En de volgende dag 'zit' je op de bloemenveiling bloemen te veilen met behulp van een app die je zelf hebt (mee)ontwikkeld. Je analyseert spreadsheets om een schoenenzaak te helpen met een belangrijke beslissing. Je ontwerpt een automatische verkeerslichtinstallatie voor een druk kruispunt. Je gaat bit- en andere coins delven in de blockchain. Kortom, met Pictio leer je dingen die er écht toe doen, dingen uit de praktijk én de actualiteit.

Online 

De meeste Pictio-opdrachten doe je samen met een of twee medeleerlingen, maar je kunt ook alleen aan de slag. Op school, of op een andere plek waar je een computer hebt

Pictio is net echt!

In de Pictio lesbrieven zul je veel namen van bedrijven tegenkomen. Met een aantal van die 'partnerbedrijven' heeft Pictio goed contact. Je kunt er bijvoorbeeld op bezoek gaan (in het echt of virtueel), of iemand van het bedrijf komt op je school voor een lezing of demonstratie, of beoordeelt je opdracht. Vraag je docent welke mogelijkheden er zijn! Staat jouw wens er niet tussen, laat het ons dan weten, wellicht kunnen we iets voor je regelen!

 

Pictio formule

Pictio bestaat uit drie delen: lesmodules, keuzethema's en lesbrieven. In de lesbrieven ga je aan de slag met opdrachten, die regelrecht uit het bedrijfsleven komen. De kern van elke opdracht is hetzelfde: je zorgt voor een oplossing! Pictio werkt daartoe samen met tal van bedrijven in binnen- en buitenland.
 


Nieuws & Facebook

image description
Google Streetview van het pad af
image description
Armand Lejeune - Bedrijfsleven laat kansen liggen

PICTIO OP YOUTUBE

In the spotlight: Flipping the classroom

In de ‘Omgedraaide Klas’ van 2020 wordt de klassikale instructie vervangen door individueel (huis)werk. Lessen worden online aangeboden en op school of thuis gevolgd. Zo wordt het ‘huiswerk’ al grotendeels op school en gezamenlijk gemaakt. Hierdoor wordt de lestijd efficiënter gebruikt.

Bekijk de 'Klas van 2020' video op YouTube