Serious gaming

Met Pictio Serious Gaming wordt de les op school ineens heel anders. Immers, met een game die je thuis voor de lol speelt ga je nu op school wat leren over een vak. Je zult je misschien afvragen hoe kan dat ?!?!?! Het antwoord vind je onder het kopje 'Gaming in de klas' 

Sim City

Het eerste spel dat Pictio heeft gebruikt voor een lesbrief is Sim City. De bedoeling is dat je een stad opbouwt. Wil je een succesvolle stad bouwen dan zul je je moeten houden aan richtlijnen die je hebt geleerd bij het vak aardrijkskunde! Denk bijvoorbeeld aan de begrippen Site en Situation. Waar vestig je de primaire sector? Hoe ga je rekening houden met het milieu? Hoe zorg je voor werkgelegenheid in je stad? Welke infrastructuur leg je aan? Kortom, je ziet dat begrippen die je in je aardrijkskundeboek tegenkomt nu ineens gaan leven. De eindopdracht van de lesbrief Sim City laat je zien hoe die begrippen een rol spelen in onze maatschappij.

Echte computerspellen zoals Sim City zijn geen spellen die je zomaar speelt; je moet er wel even iets voor doen. Ben je nog niet helemaal thuis in het Sim City programma, volg dan eerste de vier DEMO instructies van de Pictio lesbrief; die helpen je snel op weg en maken je met slimme tips en trucs wegwijs in het spel.

Nieuwe lesbrieven die in ontwikkeling zijn vind je in de rubriek: ‘Nieuwe lesbrieven’.