Gaming in de klas

Met Pictio Serious Gaming wordt de les op school ineens heel anders. Immers, met een game die je thuis voor de lol speelt ga je nu op school wat leren over een vak. Je zult je misschien afvragen hoe kan dat ?!?!?! 

Welnu het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig en wordt gegeven door de gaming industrie zelf. Computergames worden ontwikkeld door game-ontwikkelaars. Deze vakmensen ‚Äčzijn goed in techniek en programmeren, maar hebben niet de kennis om een spel te verzinnen. Zeker als het gaat om spellen die heel dicht tegen de realiteit aan zitten, dan raadplegen zij andere specialisten en soms zelfs wetenschappers uit andere kennisgebieden. Denk maar aan een schietspel zoals Call of Duty. Bij de ontwikkeling van deze game zijn militairen geraadpleegd, maar ook historici die erop letten dat scènes die zich afspelen in de Tweede Wereldoorlog correct worden weergegeven in de game. Denk bijvoorbeeld aan gebeurtenissen‚Äč die waar gebeurd zijn. Ook in een spel dat niet realistisch is of lijkt (zoals bijvoorbeeld Civilization) worden elementen ingebouwd die gebaseerd zijn op de werkelijkheid; ook die moeten kloppen.

Omdat bepaalde genres computergames zo dicht de werkelijkheid benaderen en met de kennis van specialisten ontwikkeld zijn, kun jij er iets van leren! Natuurlijk is een spel niet de échte werkelijkheid, maar omdat het uitgaat van de realiteit waarin je zelf leeft, leer je ervan!