ICT als (school)vak

Computer Science, of kortweg ICT, is het vak van nu én van de toekomst. Kun jij je een leven voorstellen zonder computer, zonder internet en zonder mobiel? En als jij straks klaar bent op school en gaat studeren, denk je dat de rol van ICT dan is afgenomen? En als je gaat werken, zal de rol van ICT dan zijn afgenomen? Nee, natuurlijk niet, ICT wordt steeds belangrijker!

Computer Science zorgt ervoor dat burgers, bedrijven, instanties en overheid optimaal informatie kunnen delen, zowel economisch als maatschappelijk. Computer Science is dan ook geen vak voor alleen maar computerdeskundigen en ICT’ers. Zij zijn weliswaar de specialisten, maar elke beroepsgroep werkt met ICT. Niemand kan nog zonder computers en ICT.

Werken met ICT en werken in de ICT

Geen enkel vak ontwikkelt zich zo snel als ICT en Pictio is daar helemaal op afgestemd. Het lesmateriaal is aan de praktijk ontleend en samen met specialisten uit de praktijk ontwikkeld. Door die praktische aanpak ontdek je misschien wel dat ICT helemaal jouw ding is. Behalve dat je met ICT werkt, zou je ook dieper de ICT in kunnen duiken. Immers, het feit dat computers bestaan betekent ook dat er mensen moeten zijn die de hardware en software bedenken, programmeren, produceren, verkopen en onderhouden. Zo iemand werkt in de ICT en wordt 'computerprofessional' of ICT'er genoemd. Daarmee zorgen computers voor werkgelegenheid die vroeger niet bestond. Kijk maar eens op een van de vele vacaturesites en zie hoeveel banen gerelateerd zijn aan ICT... Het is dé groeisector van de economie van ons land! En niet alleen voor jongens, maar vooral voor meisjes! Met Pictio maak je dus een hele slimme stap!

Sociale nerds

ICT'ers en ICT-studenten worden vaak afgeschilderd als 'nerds'. Ze zouden tot diep in de nacht achter hun computer zitten, dragen een Star Wars T-shirt, hebben de nieuwste smartphones, hebben Dr. Dre-doppen in hun oor en kennen de computervirus Top-10 uit hun hoofd. Dat beeld klopt niet. Feit is dat de meeste ICT'ers en ICT-studenten juist heel sociaal zijn ingesteld. Ze werken samen, studeren samen en willen samen nieuwe dingen ontdekken. De oprichters van Apple, Facebook, Google, Microsoft enz. waren (en zijn) vrienden voor het leven. Superheroes, die allemaal ooit een keer in aanraking zijn gekomen met ICT en gefascineerd zijn geraakt door een wereld vol mogelijkheden. Pictio opent die wereld voor jou. Een wereld die maar één grens kent: je eigen fantasie.