Informatica

Met modules ondersteunt Pictio de ICT-lessen volgens de 2019-richtlijn van de SLO Vernieuwingscommissie Informatica havo/vwo.

Elke module sluit aan op een of meer (sub)domeinen en behandelt een ICT-case uit de dagelijkse praktijk van een bedrijf in Nederland. De leerlingen worden aangezet om de case zelf op te lossen. Daarmee vormt elke module een aangename afwisseling van uw lesmethode.

De modules zijn afzonderlijk verkrijgbaar of in een interessant combinatiepakket door u zelf samen te stellen. De modules kunt u zonder problemen als aanvulling gebruiken naast uw huidige lesmateriaal. Alles in online, dus geen aanschaf van boeken of ander aanvullend lesmateriaal

Pictio maakt lesmateriaal met verdiepingen, zodat het past bij het niveau van uw leerlingen. Centraal bij alle Pictio lesmateriaal staat dat een brug wordt geslagen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Wat houdt dat in? In de Pictio lesbrieven bijvoorbeeld worden praktijksituaties van een bedrijf of instelling beetgepakt. Voor de leerling volgen daar een of meer opdrachten uit. Dat kunnen opdrachten zijn voor de profielen C&M, M&O, N&G en/of N&T.


Zie een aantal voorbeelden hieronder.